اگر کودک در آزمون غربالگری شنوایی بدو تولد رد شد چه کنیم؟
11 مهر 1391
اولاً آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.گاهی پس از تولد حفره گوش میانی از مایع پر شده است و بهتر است آزمون پس از یک ماه مجدداً تکرار شود. در تکرار آزمون اگر نوزاد مجدداً رد شد بهتر است هرچه سریعتر آزمون های تکمیلی و بالینی شنوایی را برای نوزاد تا حصول به آستانه دقیق شنوایی و اطمینان از وضعیت شنوایی او ادامه دهید.
اگر کم شنوایی نوزاد در آزمون شنوایی اثبات شد اقدام بعدی چیست؟
11 مهر 1391
اولین اقدام مراجعه به متخصصین گوش و حلق و بینی و ارائه نتایج آزمون های شنوایی برای بررسی امکان معالجه و درمان دارویی یا جراحی است. اگر پزشک شما امکان درمان را منتفی بداند، اقدام بعدی مشاوره، تجویز و استفاده از وسایل کمک شنوایی (مثل سمعک) می باشد.
آیا آزمون های شنوایی دارای عوارضی برای کودک می باشند؟
11 مهر 1391
خیر. کلیه آزمون های شنوایی شناسی در تمام سنین فاقد هرگونه عوارض جانبی برای بیمار (آزمون شونده) می باشند. در این آزمون ها از هیچ گونه اشعه یا پرتوی که دارای عوارض برای سلامتی باشند استفاده نمی شود و در حین آزمون ها به هیچ وجه اقدام تهاجمی (مثل بریدن و یا فشار شدید به بدن) بر بیمار وارد نمی شود و احساس درد نیز وجود نخواهد داشت. لذا تکرار آزمایش ها – به هر تعداد – و در هر زمان از بدو تولد کاملاً بدون ایراد است.
آیا وجود وزوز در گوش ها می تواند نشانه بدخیمی در عصب شنوایی یا در مغز باشد؟
11 مهر 1391
متاسفانه بسیاری از مبتلایان به وزوز یا کسانی که تازه دچار مشکل وزوز در گوش یا مغز شده اند، از وجود تومور یا بدخیمی در گوش، مسیر عصب شنوایی و یا مغز می ترسند.
وزوز گوش بیماری نیست ولی می تواند نشانه بیماری در سیستم شنوایی ( گوش، عصب شنوایی و منطقه پردازش شنوایی در مغز ) باشد. بررسی وزوز کاری تخصصی و وقت گیر است و بهتر است با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی این کار شروع شود. پزشک متخصص خود دستور آزمایش ها و پیگیری را خواهد داد و شما را به مرکز سنجش شنوایی ارجاع می دهد.
آیا استفاده از سمعک باعث افت شنوایی بیشتر یا عادت کردن گوش به سمعک خواهد شد؟
11 مهر 1391
تنظیم نادرست سمعک با دستگاه های روتین خصوصاً در شیرخواران و کودکان، می تواند باعث افت شنوایی بیشتر شود. قویاً توصیه می کنیم در تنظیم سمعک شیرخواران و کودکان ابزار پیشرفته REM و VISUAL SPEECH بکار روند تا از خطاهای محاسباتی نرم افزارها در میزان تقویت و حداکثر خروجی سمعک پرهیز شود. اما در خصوص عادت کردن به سمعک، این یک اشتباه است که متاسفانه عوام در مورد وسایل توان بخشی(چه سمعک و چه عینک) بکار می برند. استفاده از سمعک باعث تامین صدای مورد نیاز برای بهتر شنیدن در فرد کم شنوا می شود. عجیب نیست که فرد کم شنوا به استفاده از این وسیله عادت کند و بخواهد همیشه با کیفیت بهتر صداها را بشنود. پس استفاده از سمعک حتی اگر موجب عادت شود، نباید منتفی انگاشته شود و نبودن سمعک و عدم استفاده از آن به مراتب مشکلات بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
چه اصراری برای غربالگری شنوایی سن مهد کودک و پیش از مدرسه وجود دارد و اصلاً ضرورت آن چیست؟
11 مهر 1391
متاسفانه سیستم غربالگری شنوایی در کشور ما به گونه ای است که پس از غربالگری شنوایی بدو تولد، شنوایی کودک به حال خود رها می شود و هیچگاه شنوایی مورد آزمایش مجدد قرار نمی گیرد. تصور کنید که کودک 2 ساله شما به علت ترشح بیش از حد جرم گوش در مجرای گوش خارجی دچار انسداد مجرای گوش یک طرفه شده است.آیا کودک می تواند انسداد مجرا و کم شنوایی یک گوش خود را اعلام کند؟ مضافاً بر اینکه انسداد مجرا و حتی کم شنوایی های عصبی یک طرفه یا دوطرفه خفیف هیچگونه آثار بالینی مثل درد ندارند. علت مهم ضرورت داشتن این غربالگری، سنین زبان آموزی است. باید شنوایی هر دو گوش کاملاً طبیعی باشد تا سطح محرکهای شنیداری کامل برای زبان آموزی تامین شود.
مطمئن باشید تعداد بسیاری از کودکانی که در مدرسه افت تحصیلی و مشکل یادگیری دارند بخاطر محرومیت از درک شنیداری کامل در بخش هایی از زندگی شیرخوارگی و خردسالی دچار این مشکل شده اند.