ویدکس نامی ست که حدود 60 سال است با صنعت سمعک و وسایل کمک شنوایی عجین شده است. این کمپانی در سال 1956 به همت خانواده توفهلم و وسترمن در دانمارک تاسیس شد و هم اکنون هم به دست خانواده آن ها اداره می شود.
ویدکس ششمین تولیدکننده سمعک در دنیاست و همکاری بسیار نزدیکی با محققین علوم شنوایی در سراسر دنیا دارد. محصولات ویدکس در حدود 100 کشور دنیا فروخته می شود و حدود 4000 نفر پرسنل در سراسر دنیا دارد. در سال 2018 ویدکس با ادغام با شرکت سیوانتوس(که مالک سیگنیا، رکستون، AM، Tru Hearing، Audibene و چند کمپانی دیگر است) سومین گروه بزرگ تولید کنندگان سمعک را ایجاد کرده است.
اولین سمعک تولیدی شرکت ویدکس نوعی سمعک جیبی بود که مداری آنالوگ داشت. همراه با پیشرفت تکنولوژی ویدکس اقدام به تولید سمعک های پشت گوشی و داخل گوشی آنالوگ نمود که در زمان خود دارای کیفیت مقبول و پرطرفدار بودند.
در اواسط دهه 80 شرکت ویدکس سمعک های آنالوگ دارای قابلیت برنامه ریزی کامپیوتری با نام تجاری Logo و در مدل های پشت گوشی L8)، L9، L16 و (L32 و همچنین مدل های داخل گوشیLX را تولید نمود که قابلیت دو برنامه شنیداری را داشتند. پس از آن در سال 1988 سمعک های آنالوگ دارای قابلیت برنامه ریزی از طریق کامپیوتر به نام Quattro را در مدل های پشت گوشی(32,16,9,8) و QX (داخل گوشی) را تولید نمود که از طریق کامپیوتر برنامه ریزی می شدند و قابلیت این را داشتند که 4 برنامه شنیداری (مثلا آرام، شلوغ، پارتی، ترافیک) را داشته باشند. استفاده از مدارات تراکم صدا برای کنترل صداهای بلند، ولوم کنترل دیجیتالی و دستگاه ریموت کنترل از مهمترین شاخص های این مدل از سمعک ویدکس بود.
در سال 1995 ویدکس اولین سمعک های تمام دیجیتال داخل گوشی دنیا با نام تجاری Senso را تولید کرد؛ که البته مدل های پوشت گوشی آن هم، همزمان تولید شد. پس از مدتی ویدکس مدل های Senso Diva، Senso Vita و نسل جدیدتر محصولاتش با نام Senso+ را هم وارد بازار کرد. تولید سمعک های Senso آنقدر با اهمیت بود که در سال 2005 سمعک های جدید ویدکس به عنوان 20 اختراع بزرگ در دوره 25 سال گذشته توسط بنگاه خبری CNN انتخاب شد.
سمعک های Senso از افت شنوایی ملایم تا عمیق را پوشش می دادند و مدت ها به عنوان یکی از با کیفیت ترین سمعک های دیجیتال دنیا در کلینیک های شنوایی تجویز می شدند.
پس از آن سمعک های گروه Bravo و Bravissimo تولید شدند که سمعک هایی دیجیتال بودند. Bravo 3 کانال و Bravissimo 5 کانال پردازش دیجیتال داشتند.
خط تولید آن ها شامل سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی برای افت شنوایی ملایم تا عمیق بود.
پس از آن حوالی سال های 2003 تا 2005 گروه هوشمند سمعک های ویدکس تولید و وارد بازار شد که سمعک هایی بسیار با کیفیت و پر طرفدار بودند. سمعک های Real(با 3 کانال پردازش هوشمند)، Flash ( با 5 کانال پردازش هوشمند)، Aikia(با 10 کانال پردازش هوشمند) و Inteo(با 15 کانال پردازش هوشمند) تحولی در کیفیت سمعک های آن زمان بودند و در ایران هم بسیار پر فروش و پرطرفدار بودند. این سمعک ها تحت عنوان هوشمند داینامیک تقسیم بندی شدند. از این نسل به بعد سمعک Micro به مجموعه سمعک های ویدکس اضافه شد که بسیار کوچک و با باتری 10 ساخته می شد و اولین نسل سمعک های هوشمند با فیتینگ باز بودند.
بدین ترتیب همه سمعک های Real، Flash، Ikia و Inteo شامل مدل های9 (پشت گوشی با قدرت کم)، 19 (پشت گوشی با قدرت متوسط)، Micro(پشت گوشی فیتینگ باز)، Canal(داخل گوشی سایز کانال) و CIC(داخل گوشی سایز نامرئی) بودند.
در حدود سال 2008 ویدکس نسل جدیدی از محافظ های جرم برای سمعک های داخل گوشی به نام Nano care را معرفی کرد که شامل توری های بسیار ریز برای قسمت واکس گارد سمعک های داخل گوشی تولیدی خود می شود که برای محافظت از سمعک بسیار خوب عمل می کردند. این محافظ ها هنوز هم استفاده می شوند.
در همان سال ویدکس نسل جدید سمعک های هوشمند داینامیک خود با نام Mind را معرفی کرد. این سمعک ها با تقسیم بندی Mind220(5 کاناله)، Mind330 (10 کاناله) و Mind440 (15 کاناله) راهی بازار شدند.
برخی از مشخصات عملکردی سمعک های سری Mind:
1-برخورداری از مدار پردازش گفتار دو لایه(Dual ISP)
2-پردازش مولتی کانال (5 کانال در سری 220، 10 کانال در سری330 و 15 کانال در سری 440)
3-پردازشگر هوشمند داینامیک Dynamic Integrator
4-مجهز به سیستم HD Locator برای کاهش نویز تقویت یافته و فوکوس بر صدای روبرو
5-مجهز به سیستم Audibility Extender برای تقویت صدای زیر به صورت تراکمی و انتقال به صدای بم تر
6-مجهز به سیستم ضد سوت (فیدبک) فعال مولتی دایرکشنال برای جلوگیری از فیدبک سمعک
7-مجهز به سیستمEDRC که صدای بلند را برای افراد دچار کم شنوایی حسی(حلزونی) قابل تحمل می کند.
8-مجهز به سیستمZen برای کاهش آزار دهندگی وزوز
9-مجهز به سخنگوی هوشمند به زبان فارسی برای اعلام کاهش ولتاژ باتری و تاریخ مراجعه کاربر جهت سرویس بعدی
10-مجهز به سیستم ECO TECH جهت کاهش مصرف باتری
11-مجهز به سیستم Expanded Audiogram و امکان ارزیابی شنوایی در 13 باند فرکانسی
12-برخورداری از سیستم کاهش نویز محیطی Noise Reduction
13-امکان برخورداری از 3 تا 5 برنامه شنیداری مختلف
14-امکان استفاده از کنترل از راه دور (RC4)
15-مجهز به سیستم Speech Enhancer برای درک بهتر گفتار
16-مجهز به سیستم Service Tracer جهت یادآوری زمان سرویس سمعک
در حدود سال 2008 ویدکس محصول جدیدی را به طیف محصولات خود اضافه کرد. سمعک های Passion که سمعک هایی بسیار کوچک با طول 21 میلی متر و قطر و ارتفاع بسیار کم بود. این سمعک ها در سه مدل Passion105(5 کاناله)، Passion110(10 کاناله) و Passion115(15 کاناله) تولید شدند و هر سه اولین نسل سمعک های پشت گوشی با رسیور داخل مجرا (RIC) تولیدی شرکت ویدکس بودند.
بهره گیری از رسیور با چند قدرت مختلف امکان تجویز این سمعک ها تا افت شنوایی شدید را می داد و به خوبی آنها می توانستند با سایزی بسیار کوچکتر جایگزین سمعک های سایز 19 ویدکس شوند. به همین دلیل استقبال گسترده ای در مراکز تجویز سمعک از این سمعک ها به عمل آمد. این سمعک ها دارای رنگ بندی مختلف و قابلیت استفاده از نسل جدید ریموت های ویدکس را هم دارا بود.
برخی مشخصات سمعک های Passion به شرح زیر بود:
1-پهنای باند تقویت وسیع تا 10 کیلو هرتز
2-مجهز به سیستم Stable Sound Delivery انتقال فول رنج صدای دریافت شده در میکروفون به پرده ی گوش و منحنی صدای تقویت شده هموارتر
3-مجهز به سیستم Sound Harmony جهت ایجاد بهترین تلفیق صدای تقویت یافته و صدای وارد شده مستقیم به مجرای گوش در فیتینگ باز و نیاز کمتر به تنظیم سمعک به علت تقویت بسیار دقیق اصوات
4-دارای سیستم حذف صدای فیدبک فعال مولتی دایرکشنال برای حذف صدای سوت زدن سمعک
5-مجهز به سیستم EDRC که صدای بلند را برای بیماران دچار کم شنوایی حلزونی قابل تحمل می کند
6-دارای سیستم Audibility Extender که برای تقویت صداهای زیر به صورت تراکم فرکانسی و انتقال به صداهای بم تر به کار می رود. این مدار موجب پهنای باند بزرگتر صداهای قابل شنیدن برای بیماران می شود.
7-دارای سیستم Speech Enhancer(SII) برای درک بهتر گفتار در شرایط نویز
8-دارای سیستم High Definition (HD) Locator جهت بهره گیری کامل از میکروفون های جهت دار و پردازش جهت دار میکروفون ها به صورت کانال های جداگانه به تعداد کانال های سمعک که باعث بهبود 2 تا 6 دسی بل در نسبت سیگنال به نویز می شود.
9-مجهز به سیستم II Eco Tech که مصرف جریان باتری را به حداقل می رساند(حدود 120 ساعت مصرف باتری)
10-دارای سیستم Sound Diary که امکان بررسی صداهایی که سمعک در مکان های مختلف شنیداری دریافت و تقویت کرده است را فراهم می کند. این اطلاعات در تنظیم بهتر سمعک به کمک متخصص شنوایی می آید.
11-مجهز به سیستم ردیاب فضائی صدا (Spatial Sound Tracer) جهت دریافت سه بعدی اطلاعات صوتی و تقویت در کانال های متعدد
12-مجهز به سیستم ردیاب فضایی فیدبک (Spatial Feedback Tracer) جهت شناسایی و حذف دقیق هر نوع فیدبک صوتی
13-مجهز به سیستم ردیاب گفتار و نویز (Speech And Noise Tracer) جهت شناسایی دقیق گفتار، نویز و تقویت بهتر گفتار
14-امکان استفاده از ریموت کنترل RC3
15-مجهز به مدار Sensogram جهت ثبت آستانه شنوایی توسط خود سمعک
در سال 2009 کمپانی ویدکس نسل جدید سمعک های خود که دارای تکنولوژی وایرلس(بی سیم) بودند را ارائه کرد. این سمعک ها بدون سیم به کامپیوتر متصل و تنظیم می شدند و در صورت تجویز دو گوشی به صورت بی سیم همیشه به هم اتصال داشته و با تبادل اطلاعات صوتی کیفیت به مراتب بالاتری را نسبت به سمعک های غیر بی سیم ارائه می کردند. مجموعه ای از وسایل کمک شنوایی(ALD) بی سیم هم برای استفاده و اتصال به این سمعک ها معرفی شدند.
اولین نسل این سمعک ها Clear نام داشت و در سه سطح Basic(با نام Clear220 و دارای 5 کانال)، Midrange (با نام Clear330 و دارای 10 کانال) و Advanced(با نام Clear440 و دارای 15 کانال) معرفی کرد. در تولید این محصولات دو محصول جدید نسبت به خط تولید Mind مشاهده می شد: اضافه شدن مدل Passion(سمعک RIC با باتری 10 و سایز بسیار کوچک) و Fusion(سمعک RIC با باتری 312 و مجهز به مدار تله کویل).
بدین ترتیب خط تولید گروه Clear شامل CIC، ITC، پشت گوشی سایز9، پشت گوشی سایز 19، پشت گوشی Passion و پشت گوشی Fusion بود.
⦁ برخی مشخصات عملکردی سمعک های Clear:
1-برخورداری از سیستم Inter ear که در آن سمعک ها هر ثانیه 21 بار به یکدیگر اتصال بی سیم داشته و اطلاعات را به یکدیگر منتقل می کنند.
2-برخورداری از سیستم هماهنگ سازی ولوم و تغییر برنامه دو گوشی که با تغییر ولوم یا برنامه یک سمعک دیگری هم به مدار اتوماتیک با سمعک اول هماهنگ می شود و ولوم یا برنامه اش تغییر می کند.
3-برخورداری از رسیورهای Clear Band که با دو دیافراگم جداگانه که پهنای وسیع تری از صداها را با کیفیت طبیعی تر به بیمار می رساند.
4-دارای سیستم Audibility Extender که با انتقال صدای زیر به صداهای بم تر گستره ی بیشتری از صداهای قابل شنیدن را در بیماران مبتلا به کم شنوایی شدید فراهم می کند.
5-دارای سیستم Reverse Focus که امکان فوکوس به صداهای پشت سر را هم فراهم می سازد.
6-برخورداری از سیستم Smart Speak که تغییر برنامه یا کاهش ولتاژ باتری را با زبان قابل انتخاب(حتی فارسی) اعلام می کند.
7-برخورداری از سیستم حذف فیدبک دو گوشی که به علت هماهنگی دو سمعک و اتصال بی سیم آن ها به طور دقیق تری صدای سوت سمعک را حذف می کند.
8-برخورداری از سیستم Phone + که به کمک وسیله کمک شنیداری(ALD) ویدکس لینک (Widex Link) این امکان را در سری های 330 و 440 این سمعک ها فراهم می کند که صدای تلفن به هر دو گوش به طور همزمان منتقل شود و بیمار صدای تلفن ثابت یا همراه خود را دو گوشی بشنود.
9-برخورداری از سیستم TruSound Softener که صداهای تکانه ای بلند (مثل بهم خوردن درب یا ضربه چکش) را برای بیماران قابل تحمل می کند. این امکانات در سری 330 و 440 سمعک های Clear موجود هستند.
10-برخورداری از سیستم EDRC که در کم شنوایی حلزونی صداهای بلند را قابل تحمل می سازد.
11-برخورداری از سه سیستم برای کنترل نویز محیطی:
12- Wind Noise Control برای حذف صدای باد از سمعک
13- Classic Noise Control برای حذف صدای نویز مزاحم محیطی
14- IE Speech Enhancer II برای تقویت بیشتر صداهای گفتاری
15-برخورداری از HD Locator برای فعالیت میکروفون های جهت دار در جاهای شلوغ
16-برخورداری از سیستم Digital Pinna که در سمعک های پشت گوشی، پاسخ فرکانسی سمعک را مشابه حالتی می کند که سمعک داخل لاله گوش قرار گرفته است.
17-برخورداری از سیستم TruSound Compression برای تراکم در صداهای بلند و حذف آزار دهندگی صداهای بلند
18-استفاده از سیستم 3D True Sound که با کمک اتصال میکروفون های دو سمعک به طور بی سیم، افزایش فوق العاده کیفیت سه بعدی صدا را دارد.
19-پهنای باند وسیع 70 تا 11200 هرتز که محدوده ی وسیعی از صداها را برای شنیدن امکان پذیر می سازد.
20-برخورداری از مدار Zen برای کاهش و سرکوب صدای وزوز گوش
21-دارای مدار Sensogram برای ارزیابی شنوایی با سمعک
22-امکان استفاده از ریموت جدید RC-DEX و وسایل کمک شنوایی(ALD) Call-Dex، Com-Dex، Uni-Dex جهت ارتباط با تلفن ثابت ، موبایل و تلویزیون
سمعک های این نسل فاقد سمعک پشت گوشی سایز 19 بودند و البته خیلی هم مورد استقبال قرار گرفتند.
در سال 2011 ویدکس، سمعک های سوپرپاور با طراحی رسیور داخل کانال(RIC) گروه SUPER را معرفی کرد.
این سمعک ها در دو کیفیت SUPER 220(با 5 کانال) و SUPER 440(با 15 کانال) ساخته و برای استفاده کم شنوایان شدید و عمیق طراحی شد. استفاده از باتری 675 و رسیور های P(پوشش دهی تا حدود 100 دسی بل) و HP(پوشش دهی تا حدود 120 دسی بل) و سایز کوچک سمعک به خاطر قرارگیری رسیور داخل مجرا، سمعک های سوپر را به یکی از کوچکترین سمعک های سوپر پاور دنیا تبدیل کرد.
⦁ شاخصه های مهم سمعک سوپر 220:
1-پنج کانال پردازشی و پنج کانال تراکمی
2- دارای تکنولوژی TruSound Compression که شنیدن راحت صدا با هر بلندی را ممکن می سازد.
3- مجهز به سیستم EDRC که اجازه می دهد ضعیف ترین صداها برای درک بهتر قابل شنیدن شوند، اگرچه صداهای بلند در بیماران مبتلا به آسیب حلزونی به خوبی قابل تحمل باشند.
4- پردازشگر هوشمند داینامیک Dynamic Integrator
5-مجهز به طراحی Out Put Extender که خروجی فرکانس 1000 هرتز را به میزان 7 دسی بل بهتر می کند.
6- مجهز به سیستم کاهش نویز Noise Reduction SIS که با کاهش نویز و افزایش تقویت صدای گفتاری درک گفتار را بالا می برد.
7- مجهز به سیستم HD Locator برای کاهش نویز تقویت یافته و فوکوس بر صدای روبرو
8- مجهز به سیستم Audibility Extender برای تقویت صدای زیر به صورت تراکمی و انتقال به صدای بم تر
9- مجهز به سیستم IE Feedback Cancelling برای شناسایی و حذف دقیق سوت سمعک در هر دو سمعک
10- برخورداری از سیستم Phone + که به کمک وسیله کمک شنیداری(ALD) ویدکس لینک (Widex Link) این امکان را در سری های 330 و 440 این سمعک ها فراهم می کند که صدای تلفن به هر دو گوش به طور همزمان منتقل شود و بیمار صدای تلفن ثابت یا همراه خود را دو گوشی بشنود.
11-مقاوم به باد و باران به دلیل پوشش نانو در جلد سمعک
12- دارای سیستم Inter ear Volume Shift که با تغییر ولوم یک گوش به طور اتوماتیک ولوم سمعک دیگر هم تغییر پیدا می کند.
13- دارای سیستم Inter ear Program Shift که با تغییر برنامه یک سمعک برنامه دیگری هم تغییر پیدا می کند.
14-امکان استفاده از RC-DEX، M-DEX و TV-DEX
⦁ شاخصه های مهم سمعک سوپر 440:
1- 15 کانال پردازشی و 15 کانال تراکمی
2-استفاده از پردازنده ی هوشمند داینامیک Dynamic Integrator
3- برخورداری از سیستم Inter ear TruSound Compression که با ارتباط بین دو گوش در هنگام تراکم صدا در محیط های سخت شنیداری کیفیت جهت یابی را تامین می کند.
4- مجهز به سیستم EDRC که اجازه می دهد ضعیف ترین صداها برای درک بهتر قابل شنیدن شوند، اگرچه صداهای بلند در بیماران مبتلا به آسیب حلزونی به خوبی قابل تحمل باشند.
5- برخورداری از سیستم Digital Pinna که در سمعک های پشت گوشی، پاسخ فرکانسی سمعک را مشابه حالتی می کند که سمعک داخل لاله گوش قرار گرفته است.
6- مجهز به طراحی Out Put Extender که خروجی فرکانس 1000 هرتز را به میزان 7 دسی بل بهتر می کند.
7- مجهز به سیستم Audibility Extender که با انتقال صداهای زیر به صداهای بم تر، طیف فرکانس های زیر را قابل شنیدن تر می کند.
8- مجهز به سیستم Speech Enhancer برای درک بهتر گفتار
9- مجهز به سیستم HD Locator برای تشخیص صدای بهتر در محیط های نویزی با استفاده از تقویت جهت دار میکروفون ها
10-مجهز به سیستم IE Feedback Cancelling برای شناسایی و حذف دقیق سوت سمعک در هر دو سمعک
11- برخورداری از سیستم Phone + که به کمک وسیله کمک شنیداری (ALD) ویدکس لینک (Widex Link) این امکان را در این سمعک ها فراهم می کند که صدای تلفن به هر دو گوش به طور همزمان منتقل شود و بیمار صدای تلفن ثابت یا همراه خود را دو گوشی بشنود.
12- دارای سیستم Inter ear Volume Shift که با تغییر ولوم یک گوش به طور اتوماتیک ولوم سمعک دیگر هم تغییر پیدا می کند.
13-دارای سیستم Inter ear Program Shift که با تغییر برنامه یک سمعک برنامه دیگری هم تغییر پیدا می کند.
14-پوشش نانو در جلد سمعک و مقاومت نسبت به باد و باران
15- هماهنگی و امکان بکارگیری سیستم های کمک شنوایی(ALD) ویدکس از جمله Com-Dex، Uni-Dex، Tv-Dex و…
در سال 2012 ویدکس سمعک های اقتصادی Menu را در سه گروه Menu3 ( 3 کاناله)، Menu5 (5 کاناله) و Menu10 (10 کاناله) بر اساس پلت فرم Flex طراحی کرد.
در این پلت فرم کیفیت شنوایی مقبول با حداقلی از آپشن ها پیش بینی شده است. این گروه از سمعک های ویدکس شامل سمعک های پشت گوشی 9، 19، Micro و Superpower و داخل گوشی CIC، IIC و ITC بودند.
⦁ برخی شاخصه های این گروه از سمعک ها:
1-برخورداری از سیستم High Level Compression
2-مجهز به سیستم Automatic Output Control
3- برخورداری از سیستم Sound Stabiliser که همان تراکم تطبیقی است که کیفیت صدای مطلوب برای این هدف را تامین می کند که گفتار در همه موقعیت ها شنیده می شود.
4-مجهز به سیستم کاهش نویز Noise Reduction SIS که با کاهش نویز و افزایش تقویت صدای گفتاری درک گفتار را بالا می برد
5-دارای سیستم میکروفون های دایرکشنال
6-دارای سیستم حذف فیدبک فعال مولتی دایرکشنال که مانع سوت زدن سمعک می شود.
7- مجهز به سیستم HD Locator برای کاهش نویز تقویت یافته و فوکوس بر صدای روبرو
8- دارای سیستم Speech Enhancer SII برای افزایش قابل توجه درک گفتار
9- دارای سیستم Sound Diary که امکان بررسی صداهایی که سمعک در مکان های مختلف شنیداری دریافت و تقویت کرده است را فراهم می کند. این اطلاعات در تنظیم بهتر سمعک به کمک متخصص شنوایی می آید.
10- دارای سیستم Smart Speak که کاهش ولتاژ باتری، تغییر ولوم و تغییر برنامه را به صورت گویا (حتی با زبان فارسی) اعلام می کند.
11- دارای سیستم Smart Tone که با استفاده از صداهای بوق، تغییر برنامه یا تغییر ولوم و کاهش ولتاژ باتری را اعلام می کند.
12- مجهز به سیستم Audibility Extender برای تقویت صدای زیر به صورت تراکمی و انتقال به صدای بم تر
13- دارای سیستم Zen برای درمان وزوز گوش و کاهش اثرات درک صدای وزوز به کار می رود.
در سال 2013 ویدکس پلت فرم جدید Dream را معرفی کرد. این سمعک ها به مانند سمعک های گروه Clear از تکنولوژی وایرلس استفاده می کرد. چندین تغییر جدید در سری سمعک های Dream مشاهده شد. اول اینکه سری 110(با 3 کانال پردازشی) به گروه سمعک های Dream افزوده شد و سمعک پشت گوشی Fashion هم به سمعک های ویدکس اضافه شد. این سمعک به دو صورت کلاسیک و Open قابل تجویز بود.
⦁ برخی از شاخصه های مهم گروه Dream عبارتند از:
1-True ISP Platform که به خاطر یک پروسسور 4گانه، تقویت و پردازش با جزییات بیشتری را فراهم می کند.
2-Wireless Connectivity Widex Link که انتقال صدای بدون اکو بین 2 سمعک را فراهم می کند.
3-مجهز به تکنولوژی Inter ear که هماهنگی بین دو سمعک را به طور وایرلس فراهم می کند.
4-برخورداری از TruInput Technology که ورودی صداهای گفتاری تا 113 دسی بل را در هر موقعیتی قابل دریافت نموده و تقویتی بدون اعوجاج را فراهم می کند.
5-برخورداری از سیستم TruSound Softener که در برابر صداهای تکانه ای و ناگهانی تقویت را به سرعت محدود می کند.
6-برخورداری از تکنولوژی TruPinna که اثر تقویت ناشی از قرارگیری سمعک داخل گوشی را برای سمعک های پشت گوشی شبیه سازی و فراهم می کند.
7-دارای تکنولوژی TruSound Compression که شنیدن راحت صدا با هر بلندی را ممکن می سازد.
8-مجهز به TruSound AOC که مانع اعوجاج صدای سمعک در خروجی های محدود شده برای بیماران دچار کم شنوایی حلزونی می شود.
9-مجهز به سیستم HD Locator برای تشخیص صدای بهتر در محیط های نویزی با استفاده از تقویت جهت دار میکروفون ها
10-مجهز به سیستم IE Feedback Cancelling برای شناسایی و حذف دقیق سوت سمعک در هر دو سمعک
11-دارای سیستم Expanded Sensogram برای ارزیابی شنوایی در 14 باند فرکانسی به وسیله سمعک
12-دارای سیستم Speech Enhancer SII برای افزایش قابل توجه درک گفتار
13-مجهز به سیستم کاهش نویز Noise Reduction SIS که با کاهش نویز و افزایش تقویت صدای گفتاری درک گفتار را بالا می برد.
14-مجهز به سیستم EDRC که اجازه می دهد ضعیف ترین صداها برای درک بهتر قابل شنیدن شوند، اگرچه صداهای بلند در بیماران مبتلا به آسیب حلزونی به خوبی قابل تحمل باشند.
15-مجهز به سیستم Audibility Extender که با انتقال صداهای زیر به صداهای بم تر، طیف فرکانس های زیر را قابل شنیدن تر می کند.
16-مجهز به سیستم Zen و Zen+ که برای کاهش اثرات وزوز گوش به کار می رود.
17-مجهز به سیستم Reverse Focus که برای فوکوس صداهای پشت سر به کار می رود.
18-مجهز به سیستم IE Program Shift که با تغییر برنامه یک سمعک، برنامه سمعک دیگر هم تغییر می کند.
19-مجهز به سیستم IE Volume Control که با تغییر برنامه ولوم یک سمعک، ولوم سمعک دیگر هم تغییر می کند.
20-مجهز به سیستم Echo Tech II برای کاهش مصرف باتری
21-امکان استفاده از دستگاه های کمک شنیداری (ALD) ساخت ویدکس از جمله ریموت کنترل Rc-Dex و همچنین Com-Dex (برای ارتباط با موبایل)، n Uni-Dex(برای انتقال وایرلس موزیک و اصوات به سمعک)، Phone- Dex (انتقال بی سیم صدا از تلفن ثابت به سمعک ها)
در سمعک های Dream هم سری پشت گوشی 19 تولید نشد و به جای آن Fashion جایگزین شد.
در سال 2015 نسل جدیدتر سمعک های بی سیم ویدکس به نام Unique معرفی شد.
این سری از سمعک ها در 4 سطح 110(4کاناله)، 220(6 کاناله)، 330(10 کاناله) و 460(15 کاناله) تولید شدند. با این تفاوت که سمعک های سایز 9 هم از خط تولید خارج شدند و سمعک های Fashion در سه سطح قدرتی به نام های Fusion-Mini (با باتری 312)، Fashion (با باتری 312) و Fashion power (با باتری 13) رنج محصولات پشت گوشی ویدکس را کامل تر نمودند.
⦁ شاخصه مهم این سمعک ها عبارت بودند از :
1-برخورداری از سیستم Variable Speed Compression که به طور اتوماتیک سرعت تراکم صدا را در محیط مختلف تغییر می دهد تا صدایی صاف و شنیدنی را به طور ثابت تامین کند.
2-برخورداری از سیستم Inter ear TruSound Compression که با ارتباط بین دو گوش در هنگام تراکم صدا در محیط های سخت شنیداری کیفیت جهت یابی را تامین می کند.
3-برخورداری از سیستم TruSound Stabiliser که همان تراکم تطبیقی است که کیفیت صدای مطلوب برای این هدف را تامین می کند که گفتار در همه موقعیت ها شنیده می شود.
4-برخورداری از سیستم Digital Pinna که با شبیه سازی اثر لاله گوش، به جهت یابی و فوکوس طبیعی روی صداهایی که از جلو یا پشت سر می آیند کمک می کند.
5-مجهز به سیستم EDRC که اجازه می دهد در محیط های شلوغ ضعیف ترین صداها برای درک بهتر، قابل شنیدن شوند.
6-دارای سیستم True-Input Technology که ورودی صداهای گفتاری تا 113 دسی بل را در هر موقعیتی قابل دریافت و تقویتی بدون اعوجاج می کند و کیفیت خوبی را در هر محیطی فراهم می کند.
7-دارای سیستم High Definition Locator که به کمک جهت داری مولتی کانال میکروفون ها درک بهتر گفتار در محیط های شلوغ را فراهم می کند.
8-مجهز به سیستمSpeech Enhancer که با کاهش نویز و افزایش سیگنال گفتاری به طور سریع و همزمان در همه محیط ها به درک گفتار کمک می کند.
9-دارای سیستم Speech Enhancer(SII) که در محیط های شلوغ و پر چالش به کمک تکنولوژی دو گوشی وایرلس، این اطمینان را حاصل می کند که صدای گفتاری همیشه بر شلوغی و نویز محیط غالب باشد.
10-دارای سیستم Soft Level Noise Reduction که نویزهای نا خواسته را کاهش می دهد تا راحتی شنیداری افزایش یابد.
11- مجهز به سیستم کاهش نویز Noise Reduction SIS که با کاهش نویز و افزایش تقویت صدای گفتاری درک گفتار را بالا می برد.
12-دارای سیستم Free Focus(به کمک دستگاه M-Dex) فوکوس انتخابی به صدای سمت راست، چپ یا عقب را فراهم می کند.
14-دارای سیستم Microphone Mode که سمعک اجازه ی فوکوس صداهای جلو و عقب به طور همزمان را در محیط های خاص پیدا می کند.
15-دارای سیستم Preference Control که بیمار می تواند بنا به نیاز های خود بلندتر شنیدن یا راحت تر شنیدن را انتخاب کند.
16-مجهز به سیستم Sound Class Technology که به کمک آن سمعک ها با شرایط و با محیط های مختلف شنیداری سازش پیدا می کنند تا شفافیت، راحتی شنیداری و بلندی صدای مطلوب را تامین کنند.
17-مجهز به سیستم Multi-directional active feedback cancellingکه به کمک آن شناسایی و حذف سوت سمعک کاملتر از قبل شده است.
18-مجهز به سیستم TruSound Softener که راحتی شنیداری در حضور صداهای مزاحم ناگهانی را فراهم می کند.
19-مجهز به سیستم TruSound AOC در مقابله با صداهای بلند یا هنگامی که سمعک در کم شنوایی عمیق تجویز شده است، عملکرد تقویت بدون اعوجاج را فراهم می کند.
20-مجهز به سیستم Hammer Detector که صداهای تکانه ای بلند مثل صدای چکش یا صدا های کوبه ای را سریعا شناسایی و کاهش می دهد.
21-مجهز به سیستم Wind Noise Attenuation که به کمک آن صدای گفتاری در حضور صدای باد شناسایی و بهتر تقویت می شود.
22-دارای سیستم Wind Noise Control که کاهنده ی صدای باد می باشد.
23-دارای سیستم Inter ear Volume Shift که با تغییر ولوم یک گوش به طور اتوماتیک ولوم سمعک دیگر هم تغییر پیدا می کند.
24-دارای سیستم Inter ear Program Shift که با تغییر برنامه یک سمعک برنامه دیگری هم تغییر پیدا می کند.
25-مجهز به سیستم Phone+ که در صورت استفاده از دستگاه Widex link، صدای تلفن همزمان در هر دو سمعک شنیده می شود.
26-دارای سیستم Smart Speak که کاهش ولتاژ باتری، تغییر ولوم و تغییر برنامه را به صورت گویا (حتی با زبان فارسی) اعلام می کند.
27- دارای سیستم Smart Tone که با استفاده از صداهای بوق، تغییر برنامه یا تغییر ولوم و کاهش ولتاژ باتری را اعلام می کند.
28-دارای سیستم Zen/Zen+ برای درمان وزوز گوش و کاهش اثرات درک صدای وزوز به کار می رود.
29-دارای سیستم High Frequency Boost که صدایی شفاف تر و واضح را در فرکانس های بالا خصوصا برای موسیقی فراهم می کند.
30-دارای سیستم Personal Audibility Extender که به کمک آن صداهای فرکانس بالا در همه برنامه های سمعک به وسیله تراکم خطی فرکانس های بالا قابل شنیدن می شوند.
31-دارای سیستم Audibility Extender که با انتقال صداهای زیر به صداهای بم تر طیف فرکانس های زیر را قابل شنیدن تر می کند.
32- دارای سیستم Sensogram برای ارزیابی شنوایی با سمعک
33-دارای سیستم های Sound Diary/Data logging که اجازه مونیتور کردن و بررسی اطلاعات کاربر سمعک را به ادیولوژیست می دهد که سمعک در چه محیط هایی استفاده شده و از چه برنامه هایی استفاده شده است.
34-دارای سیستم Wireless Cross Compatible که امکان به کارگیری سمعک برای آرایش دگرسویی (Cross) را در افت شنوایی های یک طرفه فراهم می کند.
35-هماهنگی و امکان بکارگیری تمامی سیستم های کمک شنوایی(ALD) ویدکس از جمله Com-Dex، Uni-Dex، Tv-Dex و…
در سال 2016 ویدکس سمعک های Beyond و Beyond Z را معرفی کرد. گروه Beyond ظاهری شبیه سمعک های Fussion داشت با این تفاوت که با بکارگیری سیستم وایرلس 4/2 گیگاهرتزی برای انتقال مستقیم صدا از گوشی های iPhone، iPad و iPod ساخته شده بود. این سمعک ها بر اساس پلت فرم U و با باتری 312 ساخته شد. نوعی از آن به نام Beyond Z هم با باتری قابل شارژ طراحی شد.
برخی شاخصه های این سمعک ها به شرح زیر بود:
1- مجهز به تکنولوژی Inter Ear که هماهنگی بین دو سمعک را به طور وایرلس فراهم می کند.
2-دارای چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال پردازشی)، 220 (10 کانال پردازشی)، 330 (12 کانال پردازشی) و 440 (15 کانال پردازشی)
3- دارای سیستم High Frequency Boost که صدایی شفاف تر و واضح را در فرکانس های بالا خصوصا برای موسیقی فراهم می کند.
4- مجهز به سیستم Wind Noise Attenuation که به کمک آن صدای گفتاری در حضور صدای باد شناسایی و بهتر تقویت می شود.
5- دارای سیستم Reverse Focus که امکان فوکوس به صداهای پشت سر را هم فراهم می سازد.
6- برخورداری از سیستم Digital Pinna که در سمعک های پشت گوشی، پاسخ فرکانسی سمعک را مشابه حالتی می کند که سمعک داخل لاله گوش قرار گرفته است.
7- دارای سیستم Soft Level Noise Reduction که نویزهای نا خواسته را کاهش می دهد تا راحتی شنیداری افزایش یابد.
8- برخورداری از سیستم TruSound Softener که در برابر صداهای تکانه ای و ناگهانی تقویت را به سرعت محدود می کند.
9- مجهز به سیستم Speech Enhancer برای درک بهتر گفتار
10- برخورداری از سیستم کاهش نویز محیطی Noise Reduction
11- مجهز به سیستم Sound Class Technology که به کمک آن سمعک ها با شرایط و با محیط های مختلف شنیداری سازش پیدا می کنند تا شفافیت، راحتی شنیداری و بلندی صدای مطلوب را تامین کنند.
12- مجهز به سیستم HD Locator برای کاهش نویز تقویت یافته و فوکوس بر صدای روبرو
13- مجهز به سیستمZen برای کاهش آزار دهندگی وزوز
14-مجهز به سیستم Audibility Extender برای تقویت صدای زیر به صورت تراکمی و انتقال به صدای بم تر
15- برخورداری از سیستم Variable Speed Compression که به طور اتوماتیک سرعت تراکم صدا را در محیط مختلف تغییر می دهد تا صدایی صاف و شنیدنی را به طور ثابت تامین کند.
16- دارای سیستم Power Saver III که مصرف باتری را کاهش می دهد.
17-قابل استفاده با سیستم های کمک شنیداری ویدکس شامل (ALD) Call-Dex، Com-Dex، Uni-Dex جهت ارتباط با تلفن ثابت ، موبایل و تلویزیون
در سال 2018 پلت فرم جدید ویدکس به نام Evoke معرفی شد. Evoke تغییر بسیار بزرگی نسبت به نسل قبلی خود داشت. استفاده از تکنولوژی Machine Learning، که چیزی شبیه به ماشین یادگیری یا همان هوش مصنوعی است که امروزه تلاش زیادی برای بکارگیری آن در کامپیوتر ها، خودرو ها و بسیاری وسایل دیگر می شود. به کمک این تکنولوژی سمعک ها توانایی محاسبه، پردازش، یادگیری و انتخاب هوشمندانه بین برنامه ها، صداهایی که باید تقویت شوند، سیستم های نرم افزاری که باید فعال شوند، علایقی که بیمار در شنیدن دارد، انطباق پذیری با محیط و نیاز های کاربر سمعک و تنظیم خودکار تمامی کاراکتر های فعال در سمعک را پیدا کرده اند.
ویدکس با بکارگیری سیستم هایی چون بلوتوث، امواج بی سیم 4/2 گیگا هرتز، کنترل سمعک با استفاده از موبایل ها و پلت فرم جدید Widex E-Plateform و تکنولوژی Fluid Sound دقت در تقویت و هوشمندی در شناسایی و تطبیق با محیط را به حداکثر رسانیده و انتقال مستقیم صدا از موبایل آیفون به سمعک (در مدل Fusion 2) و کنترل سمعک با بکارگیری اپلیکیشن Tone Link را اجرایی کرد.
این سمعک ها در چهار سطح 110(6 کاناله)، 220(10 کاناله)، 330(12 کاناله) و 440(15 کاناله) تولید شدند.
⦁ برخی شاخصه های عملکردی گروه سمعک های Evoke به شرح زیر است:
1-اولین سمعک دارای تکنولوژی Machine Learning و اتوماسیون هوشمند سمعک
2-دارای تکنولوژی Fluid Sound Analyser (Sound Classes) برای تغییر پویای عملکرد سمعک با توجه به محیط های شنیداری
3- دارای سیستم Wind Noise Control که کاهنده ی صدای باد می باشد.
4- دارای سیستم High Frequency Boost که صدایی شفاف تر و واضح را در فرکانس های بالا خصوصا برای موسیقی فراهم می کند.
5- دارای سیستمSpeech Enhancer(SII) که در محیط های شلوغ و پر چالش به کمک تکنولوژی دو گوشی وایرلس، این اطمینان را حاصل می کند که صدای گفتاری همیشه بر شلوغی و نویز محیط غالب باشد.
6-دارای سیستم TruSound Softener که راحتی شنیداری در حضور صداهای مزاحم ناگهانی را فراهم می کند.
7-دارای سیستم Sound Sense Adopt که تطابق با صداهای محیطی را در مکان های مختلف فراهم می کند.
8- برخورداری از سیستم Digital Pinna که در سمعک های پشت گوشی، پاسخ فرکانسی سمعک را مشابه حالتی می کند که سمعک داخل لاله گوش قرار گرفته است.
9- مجهز به سیستم HD Locator برای کاهش نویز تقویت یافته و فوکوس بر صدای روبرو
10- دارای سیستم Preference Control که بیمار می تواند بنا به نیاز های خود بلندتر شنیدن یا راحت تر شنیدن را انتخاب کند.
11- دارای سیستم Soft Level Noise Reduction که نویزهای نا خواسته را کاهش می دهد تا راحتی شنیداری افزایش یابد.
12-مجهز به Zen IE که برای ساپرس و کاهش اثرات وزوز استفاده می شود.
13- دارای مدار Audibility Extender که برای تقویت صداهای زیر به صورت تراکم فرکانسی و انتقال به صداهای بم تر به کار می رود. این مدار موجب پهنای باند بزرگتر صداهای قابل شنیدن می شود.
14- برخورداری از سیستم Smart Speak که تغییر برنامه یا کاهش ولتاژ باتری را با زبان قابل انتخاب(حتی فارسی) اعلام می کند.
15– دارای سیستم Smart Tone که با استفاده از صداهای بوق، تغییر برنامه یا تغییر ولوم و کاهش ولتاژ باتری را اعلام می کند.
16- دارای سیستم Inter ear Volume Shift که با تغییر ولوم یک گوش به طور اتوماتیک ولوم سمعک دیگر هم تغییر پیدا می کند.
17- دارای سیستم Inter ear Program Shift که با تغییر برنامه یک سمعک برنامه دیگری هم تغییر پیدا می کند.
18- برخورداری از سیستم Phone + که به کمک وسیله کمک شنیداری (ALD) ویدکس لینک (Widex Link) این امکان را در این سمعک ها فراهم می کند که صدای تلفن به هر دو گوش به طور همزمان منتقل شود و بیمار صدای تلفن ثابت یا همراه خود را دو گوشی بشنود.
19- برخورداری از سیستم Noise Reduction برای کاهش نویز محیطی
20-مجهز به سیستم Smart Wind Manager برای کم کردن تقویت صدای باد در محیط های باز یا در حین دویدن و حرکت بیمار روی سطح زمین
22- دارای سیستم Wireless Cross Compatible که امکان به کارگیری سمعک برای آرایش دگرسویی(Cross) را در افت شنوایی های یک طرفه فراهم می کند.
23- دارای مدار Sensogram برای ارزیابی شنوایی با سمعک
24- هماهنگی و امکان بکارگیری تمامی سیستم های کمک شنوایی(ALD) ویدکس از جمله Com-Dex، Uni-Dex، Tv-Dex و…
25-دارای اپلیکیشن Tone Link که ارتباط موبایل با سمعک را به عنوان ریموت فراهم می کند.
26-اتصال بی سیم با همه گوشی های موبایل از طریق دستگاه Widex Link که می تواند امکان مکالمه تلفنی از طریق هر دو سمعک را فراهم کند.
27- در مدل Fusion 2 امکان ارتباط مستقیم سمعک با موبایل های آیفون فراهم شده و رابط استریمر نیاز نیست (Made For Iphone)
28-IP68 و مقاومت خوب نسبت به آب
سمعک های نامرئی
اشکال سمعک ویدکس: نامریی (CIC و CIC-M)
شرکت ویدکس یکی از کمپانی هایی است که در ساختن سمعک های سایز CIC با کوچکترین سایز ممکن شهرت دارد. در آخرین نسل سمعک های تولیدی کمپانی ویدکس (Evoke) سمعک های CIC به دو صورت وایرلس و غیر وایرلس ساخته می شوند.
** نوع غیر وایرلس CIC-M (مخفف (CIC Micro نامیده شده و به علت کوچکی مدارات و حذف مدار وایرلس از سایز CIC کوچکتر می باشد. در واقع CIC-M همان سمعک IIC است که در ویدکس طراحی شده است. سمعکCIC-M از آنچه در عکس می بینید حدود 20 درصد کوچکتر و عمقی تر است.
** هر دو مدل سمعکهای CIC و CIC-M در چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال شنیداری پردازشی)، 220 (10 کانال شنیداری پردازشی)، 330 (12 کانال شنیداری پردازشی) و 440 (15 کانال شنیداری پردازشی) ساخته می شوند .
** به علت کوچکی امکان استفاده از میکروفون دایرکشنال در این سمعک ها نیست و بنا براین صدا از همه جهات دریافت می شود.
** سمعک های CIC امکان برخورداری از 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند که برای تعویض آن ها باید از اپلیکیشنTONELINK یا ریموت RC-DEX استفاده کرد.
** هر دو نوع این سمعک ها دارای برنامه ی Sound Diary هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهند.
** سمعک CIC با ریموت RC-DEX و همه ی دستگاه های ALD کمپانی ویدکس از جمله UNI-DEX ، COM-DEX، CALL-DEX ،TV-DEX، PHONE-DEX و… قابل استفاده است و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها از موبایل به عنوان ریموت جهت کم و زیاد کردن صدا استفاده کرد.
** درسایز CIC امکان استفاده از برنامه IE-Zen برای درمان وزوز هم پیش بینی شده است.
** امکان ادیومتری با سمعک نیز در این سمعک ها به کمک سیستم Sensogram پیش بینی شده است.
** سمعک CIC-M تنها امکان برنامه ریزی یک برنامه ی شنیداری را داشته و فقط امکان استفاده از نرم افزار TONELINK را به عنوان ریموت (فقط برای کم و زیاد کردن ولوم صدا) دارد و دیگر دستگاه های ALD ویدکس برای آن قابل استفاده نیست.
** نوع باتری قابل استفاده در هر دو سمعک CIC و CIC-M سایز 10 بوده و میانگین طول عمر باتری حدود 4 تا 7 روز می باشد.
** هردو سمعک CIC و CIC-M امکان استفاده از دو نوع رسیور با قدرت 80 (برای پوشش تقویت تا 80 دسی بل افت شنوایی) و 90 (برای پوشش تقویت تا 90 دسی بل کم شنوایی) را دارند.
** این سمعک ها دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP68 هستند.
اشکال سمعک ویدکس: XP
سمعک XP ویدکس کوچکترین سایز سمعک داخل گوشی کمپانی ویدکس است که امکان نصب 2 میکروفون و داشتن خاصیت جهت داری میکروفون را پیدا کرده است.
** این سمعک در آخرین نسل سمعک های ویدکس (Evoke) در چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال پردازش شنیداری)، 220 (10 کانال پردازش شنیداری)، 330 (12 کانال پردازش شنیداری) و 440 (15 کانال پردازش شنیداری) ساخته می شوند.
** سمعک XP ویدکس وایرلس بوده و با ریموت RC-DEX و تمام وسایل ALD ویدکس از جمله UNI-DEX، COM-DEX، CALL-DEX ،PHONE-DEX ،TV-DEX و… قابل استفاده است و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها، از موبایل به عنوان ریموت برای تغییر ولوم و برنامه شنیداری استفاده کرد.
** در این سمعک به علت استفاده از سیستم جهت داری میکروفون ها در نرم افزار TONELINK می توان جهت داری میکروفون ها را هم تغییر داد و حتی بر روی حالت زوم صدای پشت سر تنظیم کرد.
** باتری این سمعک طوری ساخته شده که امکان تعویض برنامه شنیداری را هم به کاربر سمعک می دهد. با توجه به وایرلس بودن سمعک ها با تغییر برنامه شنیداری یک سمعک به طور اتوماتیک تغییر بر روی سمعک دیگری هم اعمال خواهد شد.
** سمعکXP ویدکس دارای برنامه ی Sound Diary هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهند.
** امکان ادیومتری با سمعک نیز در این سمعک ها به کمک سیستم Sensogram پیش بینی شده است.
** نوع باتری مورد استفاده در سمعک های XP ویدکس، سایز 312 و طول عمر باتری حدود 7 تا 10 روز می باشد.
** این سمعک دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP68 می باشد.
** در این شکل از سمعک ویدکس امکان استفاده از برنامه IE-Zen برای درمان وزوز هم پیش بینی شده است.
** از این سمعک ها می توان برای فیتینگ دگر سویی (CROS و BICROS) استفاده کرد.
اشکال سمعک ویدکس: Custom
سمعک های Custom ویدکس سمعک های سایز ITC یا ITE وایرلسی هستند که با دو میکروفون ساخته می شوند و طبیعتا خاصیت جهت داری در آن ها فعال است.
** سایز ITE این سمعک ها دارای کلید تعویض برنامه و ولوم می باشد که به علت وایرلس بودن، هرگونه تغییر روی یک سمعک، روی سمعک دیگری هم اعمال خواهد شد. سایز ITC این سمعک ها کوچکتر و فاقد ولوم و کلید تغییر برنامه است.
** آخرین نسل از این شکل سمعک ویدکس (Evoke Custom) در 4 سطح عملکردی 110 (6 کانال شنیداری پردازشی)، 220 (10 کانال شنیداری پردازشی)، 330 (12 کانال شنیداری پردازشی) و 440 (15 کانال شنیداری پردازشی) ساخته می شوند و بسته به سطح عملکردی تجویز شده، امکان برخورداری از 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند.
** این سمعک ها قابلیت استفاده از ریموت RC-DEX و همه ی دستگاه های ALD ویدکس UNI-DEX، COM-DEX، CALL-DEX ، TV-DEX، PHONE-DEX و… را دارند و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها از موبایل به عنوان ریموت برای تغییر برنامه شنیداری و کاهش یا افزایش ولوم صدا استفاده کرد.
** در این سمعک به علت استفاده از سیستم جهت داری میکروفون ها، می توان در نرم افزار TONELINKجهت داری میکروفون ها را هم تغییر داد و حتی بر روی حالت زوم صدای پشت سر تنظیم کرد.
** امکان استفاده از سیستم IE-Zen برای درمان وزوز هم در این سمعک ها میسر می باشد.
** تمامی مدل های این سمعک ها دارای برنامه Sound Diary هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهند.
** سمعک های Custom ویدکس با دو نوع رسیور 80 و 90 ساخته می شوند که به ترتیب امکان پوشش تا 80 یا 90 دسی بل افت شنوایی را دارند. (سمعک ها تقویت لازم برای کم شنوایی شدید را تامین می کنند)
** همه انواع این سمعک دارای استاندارد IP68 برای مقاومت به آب و گرد و خاک می باشند.
** امکان تعبیه ی مجرای ونت برای تهویه ی مجرای گوش هم در این سمعک ها وجود دارد.
** از این سمعک ها می توان برای فیتینگ دگر سویی (CROS و BICROS) استفاده کرد.
** نوع باتری سمعک سایز 312 بوده و طول عمر باتری 7 تا 10 روز است.
اشکال سمعک ویدکس : Micro
ویدکس در سمعک های پشت گوشی برای فیتینگ باز سمعک های Micro را در نسل غیر وایرلس سمعک های خود طراحی کرد.
** این سمعک کوچکترین سمعک پشت گوشی با فیتینگ باز در زمان خود بود که از باتری سایز 10 استفاده می کرد. باتری این سمعک ها حدود 4 تا 7 روز دوام داشت.
** استفاده از میکروفون های دایرکشنال و امکان استفاده از ریموت کنترل در آخرین مدل های تولیدی این شکل سمعک ویدکس باعث گرایش زیادی به تجویز آن شد
** در حال حاضر این شکل سمعک فقط در محصولات غیر وایرلس اقتصادی Menu و در سه سطح 3 (3 کانال پردازش شنیداری)، 5 (5 کانال پردازش شنیداری) و 10 (10 کانال پردازش شنیداری) تولید می شود.
** این سمعک دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP58 می باشد.
** بسته به سطح عملکردی سمعک امکان استفاده از چند برنامه شنیداری در سمعک وجود دارد که باید در صورت فعال نمودن برنامه ها حتما از ریموت استفاده کرد.
** امکان استفاده از ریموت در این سمعک ها وجود دارد
** این سمعک ها به صورت فیتینگ کلاسیک هم قابل تجویز هستند.
** محدوده پوشش این سمعک ها تا 70 دسی بل می باشد که در فیتینگ باز کاهش می یابد.
** امکان سنجش شنوایی با سمعک به کمک سیستم Sensogram در این سمعک ها وجود دارد.
** برخورداری از سیستم Zen برای درمان و توانبخشی وزوز از دیگر مشخصات این سمعک هاست.
اشکال سمعک ویدکس : BTE-9
سایز 9 سمعک های ویدکس، یک سمعک پشت گوشی با امکانات ولوم کنترل و کلید تعویض برنامه است که امروزه فقط در محصولات Menu و در 3 سطح عملکردی 3 (3 کانال پردازش شنیداری)، 5 (5 کانال پردازش شنیداری) و 10 (10 کانال پردازش شنیداری) تولید می شود.
** امکان استفاده از ریموت کنترل و دارا بودن میکروفون جهت دار در این سمعک ها به همراه ماندگاری بیشتر باتری (به علت استفاده از سایز 13 حدود 12 الی 15 روز دوام دارد) از مشخصات این سمعک هاست.
** سمعک سایز 9 به صورت فیتینگ بسته یا باز قابل استفاده است و دارای استاندارد مقاومت به آب IP58 می باشد.
** این سمعک تا کم شنوایی حدود 85 دسی بل را پوشش می دهد.
** امکان استفاده از چند برنامه شنیداری (تا 5 برنامه)، ادیومتری با سمعک به کمک سیستم Sensogram و برخورداری از سیستم Zen برای درمان و توانبخشی وزوز از دیگر مشخصات این سمعک می باشد.
** امکان استفاده از وسایل کمک شنیداری (ALD) های ویدکس در این سمعک ها فراهم نیست؛ به جز سیستم T-DEX که امکان ارتباط با موبایل را از طریق تل کویل فراهم می سازد.
** در نسل های جدید سمعک ویدکس (Evoke) سمعک های Mini Fashion و Fashion جایگزین این سمعک شده اند.
** در سمعک سایز 9 ویدکس امکان اتصال به وسایل صوتی با استفاده از رابط DAI و کابل مربوطه وجود دارد و مدار تله کویل (برای ارتباط با تلفن) نیز در این سمعک ها نصب شده است.
اشکال سمعک ویدکس : BTE-19
در سمعک های 19 ویدکس امکان استفاده از ولوم کنترل و کلید تعویض برنامه و باتری سایز 13 (که بین 10 الی 15 روز دوام خواهد داشت) به همراه قدرتی بالاتر از سمعک های 9 ویدکس (امکان پوشش دهی تا 100 دسی بل) پیش بینی شده است.
** سایز 19 سمعک های ویدکس امروزه فقط در سمعک های گروهMenu و در 3 سطح 3 (3 کانال پردازش شنیداری)، 5 (5 کانال پردازش شنیداری) و 10 (10 کانال پردازش شنیداری) تولید می شود.
** البته این سمعک ها امکان استفاده از فیتینگ باز را هم دارند که در صورت استفاده از این نوع فیتینگ، پوشش دهی آن ها تا حدود 80 دسی بل کاهش می یابد.
** این سمعک ها امکان استفاده از ریموت کنترل و برنامه ریزی 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند.
** سمعک های 19 ویدکس قابلیت ادیومتری با سمعک به کمک سیستم Sensogram را دارند.
** سیستم Zen برای درمان و توان بخشی وزوز در این سمعک ها پیش بینی شده است.
** استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک این سمعک ها IP58 می باشد.
** امکان استفاده از وسایل کمک شنیداری (ALD) ویدکس در این سمعک ها فراهم نیست؛ به جز سیستم T-DEX که امکان ارتباط با موبایل را از طریق تله کویل فراهم می سازد. البته امکان اتصال به وسایل صوتی با استفاده از رابط DAI و کابل مربوطه وجود دارد و مدار تله کویل (برای ارتباط با تلفن) نیز فراهم شده است.
** در نسل سمعک های جدید ویدکس، سمعک های Fashion P جایگزین این سمعک ها شده است..
آشنایی با اشکال ویدکس : BTE-SP
سمعک پشت گوشی سوپر پاور ویدکس برای کم شنوایی شدید تا عمیق و با باتری 675 (که حدود 10 تا 20 روز دوام خواهد داشت) با امکان ولوم کنترل و کلید تعویض برنامه می باشد.
** این سمعک امکان میکروفون جهت دار را ندارد و امروزه فقط در سمعک های Menu و در 3 سطح 3 (3 کانال پردازش شنیداری)، 5 (5 کانال پردازش شنیداری) و 10 (10 کانال پردازش شنیداری) تولید می شود.
** در نسل های قدیمی تر سمعک های دیجیتال و هوشمند ویدکس، این شکل از سمعک ها با عدد 32 و 38 هم تولید شده است.
** امکان استفاده از یک تا 3 برنامه شنیداری که توسط کلید تعویض برنامه یا ریموت کنترل قابل تغییر هستند و امکان اتصال وسایل صوتی با استفاده از رابط DAI و کابل مربوطه وجود دارد و مدار تله کویل (برای ارتباط با تلفن) نیز در این سمعک ها فراهم شده است.
** سمعک های SP دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP58 هستند.
** امکان استفاده از سیستم Zen برای درمان وزوز گوش نیز فراهم می باشد.
اشکال سمعک ویدکس : Fashion Mini
ویدکس این شکل از سمعک های پشت گوشی را در سال 2015 رونمایی کرد . هم اکنون نیز این شکل از سمعک در آخرین نسل از سمعک های ویدکس (Evoke) تولید می شود.
** سمعک های Fashion Mini در چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال شنیداری پردازشی)، 220 (10 کانال شنیداری پردازشی)، 330 (12 کانال شنیداری پردازشی) و 440 (15 کانال شنیداری پردازشی) ساخته می شوند.
** سمعک Fashion Mini ویدکس یک سمعک پشت گوشی وایرلس کوچک با قدرت متوسط و جایگزین سمعک Micro برای فیتینگ باز یا بسته است که تا افت شنوایی حدود 80 دسی بل را پوشش می دهد.
** استفاده از باتری 312 (که به خاطر سایز کوچکش موجب کوچک شدن سمعک شده است و 6 تا 10 روز دوام دارد)، میکروفون های دایرکشنال (که خاصیت جهت داری را به سمعک داده است ) و وجود کلید تغییر برنامه بر روی سمعک از مشخصات این سمعک زیبا و کوچک است.
** این شکل از سمعک های ویدکس دارای سیستم Sound Diary هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهند.
** سمعک های Fashion Mini بسته به سطح عملکردی خود، امکان برخورداری از 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند که برای تعویض آن ها علاوه بر کلید روی سمعک می توان از اپلیکیشن TONELINK یا ریموت RC-DEX استفاده کرد. با توجه به وایرلس بودن سمعک ها با تغییر برنامه شنیداری یک سمعک به طور اتوماتیک تغییر بر روی سمعک دیگری هم اعمال خواهد شد.
** سمعک Fashion Mini با ریموت RC-DEX و همه ی دستگاه های ALD کمپانی ویدکس از جمله UNI-DEX، COM-DEX، CALL-DEX ،TV-DEX، PHONE-DEX و… قابل استفاده است و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها از موبایل به عنوان ریموت جهت کم و زیاد کردن صدا استفاده کرد. به علت استفاده از میکروفون دایرکشنال در این سمعک ها امکان زوم بر روی صدای پشت سر هم توسط اپلیکیشن TONELINK بوسیله ی کاربر این سمعک ها قابل انجام است.
** مدار تله کویل (برای ارتباط با تلفن) نیز در این سمعک ها نصب شده است.
** در این سمعک ها امکان استفاده از برنامه IE-Zen برای درمان وزوز هم پیش بینی شده است.
** از این سمعک ها می توان برای فیتینگ دگر سویی (CROS و BICROS) استفاده کرد.
** سمعک های Fashion Mini دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP68 هستند.
اشکال سمعک ویدکس : Fashion
ویدکس این شکل از سمعک های پشت گوشی را در سال 2013 رونمایی کرد. هم اکنون نیز این شکل از سمعک در آخرین نسل از سمعک های ویدکس (Evoke) تولید می شود.
** سمعک Fashion ویدکس یک سمعک پشت گوشی وایرلس جمع و جور و باریک با قدرت متوسط و جایگزین سمعک سایز 9 از سمعک های ویدکس برای فیتینگ باز یا بسته است که تا افت شنوایی حدود 90 دسی بل را پوشش می دهد.
** استفاده از باتری 312 (که به خاطر سایز کوچکش موجب کوچک شدن سمعک شده است و 6 تا 10 روز دوام دارد)، میکروفون های دایرکشنال (که خاصیت جهت داری را به سمعک داده است) و وجود کلید تغییر برنامه و ولوم بر روی سمعک از مشخصات این سمعک است. با توجه به وایرلس بودن سمعک ها با تغییر برنامه شنیداری یا ولوم یک سمعک، به طور اتوماتیک تغییر بر روی سمعک دیگری هم اعمال خواهد شد.
** سمعک های Fashion در چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال شنیداری پردازشی)، 220) 10 کانال شنیداری پردازشی)، 330 (12 کانال شنیداری پردازشی) و 440 (15 کانال شنیداری پردازشی) ساخته می شوند.
** این شکل از سمعک های ویدکس دارای سیستم Sound Diary هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهند.
** سمعک های Fashion بسته به سطح عملکردی خود، امکان برخورداری از 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند که برای تعویض آن ها علاوه بر کلید روی سمعک می توان از اپلیکیشن TONELINK یا ریموت RC-DEX استفاده کرد
** سمعک Fashion با ریموت RC-DEX و همه ی دستگاه های ALD کمپانی ویدکس از جمله UNI-DEX، COM-DEX، CALL-DEX ،TV-DEX، PHONE-DEX و… قابل استفاده است و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها از موبایل به عنوان ریموت جهت کم و زیاد کردن صدا استفاده کرد. به علت استفاده از میکروفون دایرکشنال در این سمعک ها امکان زوم بر روی صدای پشت سر هم توسط اپلیکیشن TONELINK بوسیله ی کاربر این سمعک ها قابل انجام است.
** در این سمعک ها امکان استفاده از برنامه IE-Zen برای درمان وزوز هم پیش بینی شده است.
** مدار تله کویل (برای ارتباط با تلفن) نیز در این سمعک ها نصب شده است.
** از این سمعک ها می توان برای فیتینگ دگر سویی (CROS و BICROS) استفاده کرد.
** این سمعک ها دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP68 هستند.
اشکال سمعک ویدکس : Fashion Power
ویدکس این شکل از سمعک های پشت گوشی را در سال 2015 رونمایی کرد . هم اکنون نیز این شکل از سمعک در آخرین نسل از سمعک های ویدکس (Evoke) تولید می شود.
** سمعک Fashion Power ویدکس یک سمعک پشت گوشی وایرلس با قدرت خوب و جایگزین سمعک سایز 19 از سمعک های ویدکس برای فیتینگ باز یا بسته است که تا افت شنوایی حدود100 دسی بل را پوشش می دهد.
** علاوه بر استفاده از باتری سایز 13 (که 8 تا 15 روز دوام دارد)، ویدکس از میکروفون های دایرکشنال (که خاصیت جهت داری را به سمعک داده است ) و وجود کلید تغییر برنامه و ولوم در طراحی این سمعک استفاده کرده است. با توجه به وایرلس بودن سمعک ها با تغییر برنامه شنیداری یا ولوم یک سمعک، به طور اتوماتیک تغییر بر روی سمعک دیگری هم اعمال خواهد شد.
** سمعک های Fashion Power در چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال شنیداری پردازشی)، 220 (10 کانال شنیداری پردازشی)، 330 (12 کانال شنیداری پردازشی) و 440 (15 کانال شنیداری پردازشی) ساخته می شوند.
** این شکل از سمعک های ویدکس دارای سیستم Sound Diary هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهند.
** سمعک های Fashion Power بسته به سطح عملکردی خود، امکان برخورداری از 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند که برای تعویض آن ها علاوه بر کلید روی سمعک می توان از اپلیکیشن TONELINK یا ریموت RC-DEX استفاده کرد.
** این سمعک با ریموت RC-DEX و همه ی دستگاه های ALD کمپانی ویدکس از جمله UNI-DEX، COM-DEX، CALL-DEX ،TV-DEX، PHONE-DEX و… قابل استفاده است و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها از موبایل به عنوان ریموت جهت کم و زیاد کردن صدا استفاده کرد. به علت استفاده از میکروفون دایرکشنال در این سمعک ها امکان زوم بر روی صدای پشت سر هم توسط اپلیکیشن TONELINK بوسیله ی کاربر این سمعک ها قابل انجام است.
** در این سمعک ها امکان استفاده از برنامه IE-Zen برای درمان وزوز هم پیش بینی شده است.
** مدار تله کویل (برای ارتباط با تلفن) نیز در این سمعک ها نصب شده است.
** از این سمعک ها می توان برای فیتینگ دگر سویی (CROS و BICROS) استفاده کرد.
** سمعک های Fashion Power دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP68 هستند.
اشکال سمعک ویدکس : Passion (RIC 10)
ویدکس Passion یکی از محبوب ترین اشکال سمعک ویدکس است که در آخرین سری محصولات ویدکس (Evoke) به RIC 10 تغییر نام داده است و در حال حاضر تنها سمعک RIC دنیا با باتری 10 می باشد که دارای مدار وایرلس است.
** به همین علت با ریموت RC-DEX و تمامی دستگاه های ALD ویدکس مثل RC-DEX، UNI-DEX، COM-DEX، CALL-DEX، TV-DEX و … قابل استفاده است و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها از موبایل به عنوان ریموت جهت کم و زیاد کردن صدا استفاده کرد.با توجه به جهت داری میکروفون ها، امکان زوم روی صدای عقب هم به کمک این اپلیکیشن وجود دارد.
** سمعک Passion در آخرین نسل سمعک های ویدکس (Evoke) در چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال پردازش شنیداری)، 220 (10 کانال شنیداری پردازشی)، 330 (12 کانال شنیداری پردازشی) و 440 (15 کانال شنیداری پردازشی) تولید و عرضه شده است.
** این سمعک ها با دو رسیور S(محدوده پوشش میانگین تا 75 دسی بل کم شنوایی) و M (محدوده پوشش شنوایی میانگین تا 85 دسی بل کم شنوایی) ساخته شده است.
** سمعک های Passion با دارا بودن 2 میکروفون دارای خاصیت جهت داری بوده و با توجه به سطح عملکردی تولید شده، قابلیت دارا بودن 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند که برای تعویض برنامه ها و تغییر ولوم باید از ریموت RC-DEX یا اپلیکیشن TONELINK استفاده شود و هیچ گونه کلیدی روی بدنه سمعک وجود ندارد.
** سمعک های Passion دارای برنامه Sound Dairy هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهد.
** به کمک نرم افزار IE-Zen امکان توان بخشی و درمان وزوز گوش هم در این سمعک ها وجود دارد.
** با توجه به کوچکی سمعک مدار تله کویل هم در سمعک نصب نشده است.
** نوع باتری مورد استفاده سایز 10 و طول عمر باتری از 3 تا 7 روز متغیر است.
** این سمعک ها دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP68 هستند.
اشکال سمعک ویدکس: Fusion (RIC 312)
ویدکس Fusion یکی از محبوب ترین اشکال سمعک های وایرلس ویدکس است که در آخرین سری محصولات ویدکس (Evoke) به RIC 312 تغییر نام داده است.
** سمعک Fusion در آخرین نسل سمعک های ویدکس (Evoke) در چهار سطح عملکردی 110 (6 کانال پردازش شنیداری)، 220 (10 کانال شنیداری پردازشی)، 330 (12 کانال شنیداری پردازشی) و 440 (15 کانال شنیداری پردازشی) تولید و عرضه شده است.
** نوع دیگری از سمعک های Fusion به نام Fusion 2 دارای تکنولوژی Made For IPhone یا (MFI) بوده و به طور مستقیم و به کمک بلوتوث به مویایل های آیفون وصل می شود و مکالمه یا صدای فایل های صوتی و تصویری را از گوشی های آیفون در یافت می کند.
** این سمعک با ریموت RC-DEX و تمامی دستگاه های ALD ویدکس مثل RC-DEX، UNI-DEX، COM-DEX، CALL-DEX، TV-DEX و … قابل استفاده است و همچنین می توان با نصب اپلیکیشن TONELINK بر روی موبایل های هوشمند اندرویدی یا آیفون ها از موبایل به عنوان ریموت جهت کم و زیاد کردن صدا استفاده کرد.با توجه به جهت داری میکروفون ها، امکان زوم روی صدای عقب هم به کمک این اپلیکیشن وجود دارد.
** این سمعک ها با 4 رسیور S (محدوده پوشش میانگین تا 75 دسی بل کم شنوایی)،M (محدوده پوشش شنوایی میانگین تا 85 دسی بل کم شنوایی)، P(با محدوده ی پوشش تا 90 دسی بل کم شنوایی) و HP (با محدوده پوشش 100 دسی بل کم شنوایی) ساخته شده اند.
** سمعک های Fusion با دارا بودن 2 میکروفون دارای خاصیت جهت داری بوده و با توجه به سطح عملکردی تولید شده، قابلیت دارا بودن 3 تا 5 برنامه شنیداری را دارند که برای تعویض برنامه ها و تغییر ولوم باید از ریموت RC-DEX یا اپلیکیشن TONELINK استفاده شود. امکان تعویض برنامه با استفاده از کلید نصب شده بر روی سمعک هم وجود دارد که با توجه وایرلس بودن سمعک، هر گونه تغییر بر روی هر سمعک، بر روی دیگری هم به طور اتوماتیک اعمال می شود.
** این سمعک دارای مدار تله کویل ( برای ارتباط با تلفن) هم می باشد.
** سمعک های Fusion دارای برنامه Sound Dairy هستند که تجربه حضور در محیط های شنیداری مختلف توسط کاربر خود را به متخصص شنوایی نشان می دهد.
** به کمک نرم افزار IE-Zen امکان توان بخشی و درمان وزوز گوش هم در این سمعک ها پیش بینی شده است.
** نوع باتری مورد استفاده سایز 312 و طول عمر باتری از 5 تا 10 روز متغیر است.
** این سمعک ها دارای استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP68 هستند.
اشکال سمعک ویدکس : Super
قوی ترین سمعک RIC جهان و همچنین تنها سمعک سوپر پاور با باتری 675 دنیا، القابی است که به سمعک Super از شرکت ویدکس دانمارک داده شده است.
** استفاده از آمپلی فایر بسیار قوی که به وسیله باتری 675 تغذیه می شود (و این باتری از 10 تا 15 روز دوام دارد) و دو نوع رسیور P (برای پوشش کم شنوایی تا 90 دسی بل) و) SP برای پوشش کم شنوایی تا 115 دسی بل) به همراه کلید های ولوم، تغییر برنامه، مدار تله کویل (جهت استفاده از تلفن) و میکروفون جهت دار، این سمعک را به سمعکی محبوب برای مبتلایان به کم شنوایی شدید تا عمیق تبدیل کرده است.
** از آن جایی که سمعک ها وایرلس هستند، در صورتی که تغییری در ولوم یا برنامه یکی از سمعک ها ایجاد شود، تغییرات در سمعک دیگر نیز به صورت اتوماتیک اعمال می شود.
** سمعک های Super در دو سطح عملکردی 220 (با 5 کانال پردازش شنیداری) و 440 (با 15 کانال پردازش شنیداری) عرضه شده است و امکان استفاده از ریموت RC-DEX سیستم های کمک شنیداری (ALD) مثل M-DEX و TV-DEX را دارد.
** سمعک های Super مجهز به مدار Zen و +Zen جهت توانبخشی و درمان وزوز بوده و به خاطر تجهیز به تکنولوژی وایرلس Widex Link و سیستم Phone+ امکان شنیدن صدای تلفن به طور همزمان در هر دو گوش وجود دارد.
** این سمعک ها دارای پوشش نانو و استاندارد مقاومت به آب و گرد و خاک IP 58 بوده و رسیور آن ها در پوسته ای نصب می شود که این پوسته در دو سایز) ITC جهت رسیور سایزP ) و ITE (جهت رسیور سایز (SP می باشند.
پلت فرم های پردازش سمعک های ویدکس: Widex Processing Platforms
سمعک های ویدکس از پلت فرم هایی برای پردازش صدا استفاده می کنند که به آن پردازش دیجیتال سیگنال (Digital Signal Processing) گفته می شود. این پلت فرم ها همواره در حال پیشرفت هستند و مطابق با نیاز روز و پیشرفت های تکنولوژی به روز رسانی می شوند. این پلت فرم ها شبیه سیستم عاملی هستند که فرایند های پردازشی سمعک را کنترل می کنند. سعی می کنم به طور خلاصه این پلت فرم ها را مرور کنم:
1- ISP : پلت فرم ISP (Integrated Signal Processing) پایه و اساس پردازش صدای ویدکس در سمعک های Passion 105، Passion 110، Passion 115،Ikia ، Inteo، Flash وReal بود. در این پلت فرم که در سال 2005 طراحی شد، تمامی عملکرد های سمعک با تغییرات در محیط صوتی بیمار کنترل و هماهنگ سازی می شد.
در پلت فرم ISP، برای اولین بار عملکرد Audibility Extender نیز فعال شد که برای کم شنوایی شدید تا عمیق کاربردی بود و با جابجایی فرکانس زیر و انتقال آن ها به صدا های بم تر، امکان شنیدن صداهای زیر برای بیماران دچار مناطق مرده حلزونی در فرکانس های بالا فراهم شد.
2-Dual ISP : ویدکس این پلت فرم را در سال 2008 رونمایی کرد. این پلت فرم لایه آگاهی از صدا را به عنوان بعد جدیدی به پلت فرم ISP اضافه می کند که به کمک این پلت فرم، سمعک صداها را بیشتر پالایش کرده و کیفیت صدا را بهبود می بخشد.
در این پلت فرم، سیستم TruSound Compression معرفی شد که به کمک آن سمعک صدای ضعیف را قابل شنیدن، گفتار را واضح و صداهای بلند را به میزانی تقویت می کند که بلندی آن ناراحت کننده نباشد.
ویدکس از این پلت فرم در سمعک های Mind استفاده کرد.
3-C-ISP : ویدکس در سال 2009 با طراحی این پلت فرم، تکنولوژی بکار رفته در پلت فرم های ISP را یک قدم به جلوتر و به زمان آینده برد.
با استفاده از تکنولوژی وایرلس در سمعک به کمک تکنولوژی InterEar، سمعک های دارای پلت فرم C-ISP (Communication ISP) قادر به جمع آوری اطلاعات دو گوشی و پردازش همزمان در هر دو سمعک شدند. در این پلت فرم سمعک ها مجهز به همگام سازی فرایند های پردازشی صوتی دو گوش شدند و امکان انتقال صدا از دستگاه های خارجی به طور وایرلس به کمک تکنولوژی WidexLink فراهم شد.
4- Flex : این پلت فرم منعطف و بهبود یافته برای سمعک های اقتصادی و غیر وایرلس Menu در سال 2012 طراحی و تولید شد که با استفاده از یک تراشه (چیپ) خیلی سریع, عملکردی سریع در پردازش صدا فراهم شد و کیفیت صدای خوبی به کاربر سمعک منتقل می شود.
از این پلت فرم در سمعک های Clear وSuper استفاده شد.
5-پلت فرم TRUE ISP : در سال 2013 با معرفی سمعک های Dream، ویدکس پلت فرم جدید پردازش هوشمند سیگنال را به نام TRUE ISP معرفی کرد. هدف از طراحی این پلت فرم ایجاد پهنای باند وسیع تر برای سمعک ها بود تا صداهای بیشتری وارد سمعک شوند و بیماران کم شنوا بتوانند از صداهای بیشتر و کامل تری در محیط های مختلفی مثل کنسرت ها، جشن ها و یا فعالیت های ورزشی بهره ببرند. فراهم نمودن درک گفتاری عالی و 20% مصرف باتری کمتر از نتایج مفید استفاده از این پلت فرم بود.
6-U-Platform : ویدکس در سال 2015 پلت فرم جدید خود را در سمعک های جدید Unique به کار برد. استفاده از 4 مبدل سیگنال آنالوگ به دیجیتال در پردازشگر سمعک و پهنای باند وسیع تر برای صداهای ورودی به همراه سیستم کاهش صدای باد، صدای بسیار با کیفیت تر و شفاف تری از قبل را فراهم ساخت که با تلفیق با امکانات قبلی سعک های وایرلس ویدکس، رضایت مندی بسیار زیادی از کاربران سمعک را به همراه داشت.
7-E-Platform : پلت فرم E در سمعک های Evoke در سال 2018 معرفی شد. بکارگیری چیپ ست جدید ویدکس با ارتباطات و سرعت بیشتر در پردازش و انعطاف بیشتر و بکارگیری سیستم هوش مصنوعی ماشین یادگیری (Machine Learning) در این نسل از سمعک ها، به پلت فرمی انقلابی برای کنترل عملکرد این سمعک ها نیاز داشت. این پلت فرم امکان ارتباط موبایل های هوشمند با سمعک را از طریق سیستم وایرلس 4/2 گیگا هرتزی فراهم کرد. این پلت فرم هدایت سیستم جدید Social Sound Class برای تطبیق بیشتر عملکرد سمعک با محیط های اجتماعی مختلفی که بیمار در آن ها قرار می گیرد را فراهم ساخته است. اوج هوشمندی و قابلیت های نرم افزاری و سخت افزاری سمعک های Evoke به همراه این پلت فرم تجلی یافته است.
دستگاه های کمک شنیداری(ALD) سمعک ویدکس
ALD ها مجموعه ای از وسایل هستند که به طور بی سیم و با بکارگیری تکنولوژی وایرلس 4/2 گیگاهرتز یا FM به سمعک ها وصل می شوند تا بتوانند صداهای دورتر را به طور مستقیم به سمعک برسانند و اثر پژواک (اکو) در دیواره های محیط شنیداری یا Damping(خفگی) در عبور از محیط واسط (هوا) را به حداقل برسانند. همچنین می توانند سر و صدا و همهمه محیط شنیداری (مثلا کلاس درس، سالن کنفرانس) را از سیگنال گوینده اصلی جدا کنند و به این طریق نسبت سیگنال به نویز را ارتقا دهند.
تجربیات استفاده از این دستگاه ها رضایت خارق العاده کاربران سمعک را در محیط های شلوغ نشان داده و استفاده از آن ها به طور روز افزون در حال افزایش است. این دستگاه ها معمولا شارژی هستند، استفاده از آن ها در دراز مدت کاملا بی خطر بوده و تاثیری بر بافت های مجاور بدن ندارند. دستگاه های ALD در شرکت ویدکس تحت نام DEX در دسترس هستند.
یک دستگاه Hands free واقعی شارژی برای کاربران سمعک های وایرلس ویدکس است که از گردن آویزان می شود و به وسیله بلوتوث به موبایل یا هر دستگاهی که دارای بلوتوث است وصل می شود و صدا را به طور وایرلس به هر دو سمعک با کیفیتی بسیار بالا انتقال می دهد.
مدت زمان انتقال مکالمه یا موزیک با هر بار شارژ حدود 8 ساعت می باشد. در صورت نصب اپلیکیشن COM-DEX App بر روی گوشی تلفن همراه، وقتی که این دستگاه از گردن کاربر سمعک آویزان باشد، می تواند گوشی تلفن همراه خود را کنترل کند(صدای آن را کم و زیاد کند، برنامه را تغییر دهد و یا جهت داری میکروفون ها را تغییر دهد.)
دستگاه در سه رنگ نقره ای، مشکی و سبز یشمی تولید شده است و در صورت عدم استفاده به عنوان انتقال صدا و مکالمه به مدت 8 روز می تواند باتری خود را حفظ کند.
ImageImageیک میکروفون وایرلس شارژی است که به کمک دستگاه COM-DEX صدا را از فاصله ی دور به طور مستقیم به سمعک می رساند. این دستگاه دارای یک دکمه Mute/Unmute است که با فشار دادن آن صدایی که انتقال می باید قطع یا وصل می شود.
این دستگاه برای مواقعی توصیه می شود که صدای یک مخاطب برای کاربر سمعک مهم باشد و بخواهد جزییات صدای گفتاری را از دست ندهد. به عنوان مثال در محیط های آموزشی مثل مدارس، دانشگاه ها و یا در جلسات می تواند به کمک کاربر سمعک بیاید و صدای مخاطب اصلی را بدون کاهش یا تداخل صداهای محیطی به کاربر سمعک برساند. در صورت شارژ کامل، دستگاه حدود 8 ساعت انتقال صدا را انجام می دهد و به کمک یک گیره فلزی به یقه معلم یا مخاطب وصل می شود یا می تواند روی میز و تریبون استاد قرار گیرد.
یک دستگاه خیلی کوچک شارژی است که سوکت آن داخل سوکت 5/3 میلی متری هندزفری تلفن همراه قرار می گیرد و صدای مکالمات را به طور وایرلس به سمعک های بی سیم ویدکس می رساند.
با هر نوع تلفن همراهی(حتی تلفن های غیر هوشمند) قابل استفاده است و به طور اتوماتیک صدا را انتقال می دهد. امکان انتقال مکالمه برای حدود 80 ساعت و آماده به کار حدود 3 هفته از دیگر مشخصات این دستگاه است.
دستگاهی شبیه Hands free است که به وسیله یک کابل و از طریق سوکت 5/3 میلی متری به تلفن همراه، تبلت ، کامپیوتر و حتی سیستم صوتی خودرو وصل می شود. دستگاه دارای حلقه گردنی است که از گردن آویزان می شود و دارای یک میکروفون است که هنگام مکالمه صدای کاربر سمعک را برای مخاطب خود انتقال می دهد.
یکی از مزیت های این دستگاه دارا بودن دکمه Room Off است که با فشردن آن صدای اطراف قطع می شود و کاربر سمعک فقط صدای تلفن یا موزیکی که از تلفن همراه پخش می شود را خواهد شنید.
دستگاه شارژی است که به عنوان رابط بین موبایل و سمعک های دارای تله کویل قابل استفاده است. این دستگاه قابل استفاده با انواع سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی دارای تله کویل (T-Coil) از هر نوع برند و کمپانی سمعک می باشد.
دستگاه به وسیله بلوتوث یا کابل Aux به موبایل، تبلت، کامپیوتر، لپ تاپ و دستگاه های iPod و iPad وصل می شود و صدا را به تله کویل سمعک ها مستقیما انتقال می دهد. دستگاه T-DEX دارای دکمه هایی برای تنظیم ولوم صدا و پایان یا شروع مکالمه تلفنی می باشد و هنگام استفاده باید به وسیله کابل گردنی از گردن کاربر سمعک آویزان باشد.
6-TV-DEX
یک دستگاه شامل دو قطعه پایه و کنترل است. قطعه پایه به برق متصل می شود و خروجی صوتی تلویزیون یا دستگاه سینمای خانگی هم به آن متصل می شود. این دستگاه صدا را تبدیل به امواج بلوتوث می کند و آن را به قطعه کنترل انتقال می دهد. قطعه کنترل به تمامی سمعک های وایرلس ویدکس به طور بی سیم متصل می شود و صدای تلویزیون را به سمعک ها انتقال می دهد.
قطعه کنترل شارژی است، دارای دکمه خاموش و روشن است و همچنین می توان بلندی (ولوم) صدای انتقال یافته از تلویزیون را کم یا زیاد کرد و همچنین دارای دکمه Room off است که می توان با فعال کردن آن، صداهای اطراف را حذف کرد تا کاربر سمعک بتواند حداکثر استفاده از تلویزیون را داشته باشد. کیفیت صدایی که کاربران سمعک از تلویزیون دریافت می کنند بسیار صاف و با جزییات کامل است.
یک دستگاه وایرلس چندکاره شارژی است که می تواند سیگنال FM، تله کویل و یا به صورت کابل(Audio Input) را دریافت کند و به سمعک های وایرلس انتقال دهد.
انتخاب بین ورودی ها به وسیله کاربر سمعک می باشد و باتری این دستگاه با یک بار شارژ می تواند برای حدود 10 ساعت صدا را به سمعک ها انتقال دهد. برد FM این دستگاه حدود 30 متر و دستگاه سبک و کوچک و استفاده از آن آسان است.
دستگاهی بی سیم و شارژی و برای مکالمه با موبایل برای سمعک های وایرلس ویدکس است که صدای تلفن را مستقیما به سمعک ها انتقال می دهد. این دستگاه با سمعک های ویدکس جفت می شود و روی آن دکمه خاموش و روشن، شروع و خاتمه مکالمه و همچنین دکمه هایی برای افزایش و کاهش بلندی صدای سمعک قرار دارد که هم در حین مکالمه می تواند صدای دریافتی را کم و زیاد کند و این دستگاه می تواند به عنوان کنترل از راه دور سمعک هم کاربرد داشته باشد.
در حین مکالمه با موبایل می توان با فشردن دکمه Room off روی M-DEX با خاموش کردن میکروفون سمعک ها، صدای پیرامون کاربر سمعک را حذف کرد تا بتواند با جزییات بیشتر صدای مخاطب خود را بشنود.
9-WIDEX TV-PLAY
این دستگاه با تمامی سمعک های ویدکس که تکنولوژی 4/2 گیگاهرتز را دارا هستند (گروه EVOKE) به طور مستقیم و بدون نیاز به دستگاه حد واسط مرتبط و صدایی استریو را برای آن ها با کیفیت بی نظیر فراهم می کند.
این دستگاه به تلویزیون از طریق کابل(Audio in) وصل شده و کاربرد بسیار آسانی دارد. این دستگاه جایزه طراحی اروپا را به کسب کرده است.
یک گوشی تلفن بی سیم شارژی برای استفاده در منزل و محل کار است که با سمعک های وایرلس ویدکس به طور بی سیم ارتباط برقرار می کند. این گوشی مانند هر گوشی بی سیم دیگر برای سایر افراد خانواده یا اطرافیان قابل استفاده بوده ولی هنگام مکالمه برای کاربرانی که سمعک وایرلس ویدکس را استفاده می کنند صدایی بسیار شفاف، بلند و واضح را تامین می کند.
داشتن حافظه برای ذخیره مخاطبین و امکان داشتن مکالمه ای بدون قطعی تا فاصله 300 متری از پایه تلفن از مشخصات این دستگاه تلفن ویدکس می باشد.
ملزومات ویدکس:
1-ریموت ها
شرکت ویدکس از مدت ها قبل و در سمعک های آنالوگ قابل برنامه ریزی خود(به نام Quattro) استفاده از ریموت ها را شروع کرده بود.
در حال حاضر ریموت های ویدکس شامل انواع RC4-1، RC4-2، RC3-1 و RC3-2 برای سمعک های غیر وایرلس و RC-DEX برای سمعک های وایرلس است.
در ریموت های RC4-2 و RC3-2 که در تجویز سمعک دو گوشی استفاده می شوند، برنامه سمعک ها به صورت تکی یا جفتی فراهم است؛ حال آنکه مدل های RC4-1 و RC3-1 در تجویز تک گوشی استفاده می شوند.
ریموت RC-DEX هم در صورت تجویز دو گوشی سمعک، تغییر ولوم یا برنامه را بر هر دو سمعک اعمال می کند. همگی این ریموت ها از باتری سکه ای استفاده می کنند که توسط خود بیمار هم قابل تعویض هستند.
2-دستگاه رطوبت گیر و خشک کن ویدکس DRY-GO
این دستگاه به وسیله هوای گرم سمعک ها را خشک می کند. مدت زمان لازم برای خشک کردن سمعک ها حدود 3 ساعت می باشد. جریان دستگاه به وسیله یک آداپتور تامین می شود که به طور اتوماتیک پس از 3 ساعت کار دستگاه خاموش می شود. امکانات استفاده از دستگاه به وسیله پاور بانک هم موجود است و نکته مهم اینکه این دستگاه ضمن خشک کردن به وسیله نور UV سمعک و قالب ها را ضد عفونی هم می کند تا خطر عفونت گوش را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. استفاده از آن هم بسیار آسان است و با لمس کلید لمسی آن شروع به کار می کند.
3- محافظ جرم Nano Care Wax Guard
ویدکس برای محافظت از ورود جرم گوش به داخل رسیور انواع سمعک های داخل گوشی(IIC-ITC-CIC) و RIC(Fusion و Passion) از نوع خاصی واکس گارد استفاده می کند که با تکنولوژی نانو طراحی و ساخته شده است. این وکس گارد ها در بسته های 8 تایی و به رنگ سفید ساخته شده اند و در انتهای هر واکس گاردی توری فلزی بسیار ریزی که با استفاده از تکنولوژی نانو طراحی شده، جا گرفته است. این توری ها اجازه عبور جرم گوش یا ترشحات گوش را نمی دهند و بدین ترتیب حداکثر سلامت برای رسیور های سمعک ویدکس تامین می شود.